437. Νομικός βυθός

Μας πρήξατε πια με τη αυτή τη Δικαιοσύνη που όλοι υπηρετείτε, και αγαπάτε, και χρειαζόμαστε. Πνίγηκε πια στην ασφυξία της μουχλιασμένης συντροφιάς των ιερέων της. Θεσμός της ιδιοτέλειας. Αγάπη του κώλου...

A Monk in the Library, Eduard von Grutzner. Germany (1846 - 1925)

Ίτε παίδες δικηγόροι! Εκείνο το 4ημερο που ως λάφυρο κραδαίνει η αποχή της 26.3.12 είναι τερατώδες μνημείο σκανδαλιστικής, ουπς, συγνώμη, συνδικαλιστικής εννοώ (α)μαχητικότητας. Τι λέω, τοτέμ είναι για περουβιανούς σαμάνους.

Δήθεν εξόρμηση στις απεργίες και θρίαμβος γενναία μου δικόπουλα, ας φροντίσουν μόνο να πάει με mail έγκαιρα το σύνθημα του τηλεβόα της πορείας (τι, δεν θα έχει πορεία…;) Παίζει άραγε κανένα ρεζόρτ φέτος που ευνοούν τα χιονάκια ή θα απεργήσει το σώμα ψιλοόρθιο σε σταντ του καφέ ? Σκισμένα καλσόν, γαλλικά μανικιούρ, θα τα καλύψει το ΤΥΔΕ –όποτε, δεν πήγε η ώρα στο σακί.

Μα σοβαρολογούμε ; Αποφασίζει παπικά η αποπνευματωμένη στα γηρατειά ολομέλεια των συλλόγων, χωρίς να ρωτήσει καν τις δεκάδες χιλιάδες των επιστημόνων (δεν είναι αποικία μυδιών εεεεε!), δίχως να ενημερώσει γιατί, άνευ απολογισμού των προηγούμενων “κινητοποιήσεων”;

"Saint Teresa," 1640, Esteban Murillo. Αυτοί μας μαχαιρώνουν, κι εμείς απέχουμε...

Η αποχή είναι ντεμοντέ, μια αναξιοπρεπής μπαρούφα, έρχεται από την τεμπέλικη διάσταση των βολεμένων και προσβάλει τα νέα παιδιά που σκάβουν την στέρφα γη. Οι περιορισμένης φαντασίας πρόεδροι ας αλλάξουν πλευρό, έτσι δεν χειραγωγείται ο δικανικός νους των ελεύθερων επαγγελματιών. Τι διάολο μουνουχισμός της έμπνευσης ειν’ τούτος, που το πρώτο πράγμα που αρθρώνεται κάθε φορά είναι μια οκνή αποχή. Εναντίον τίνος ; Για να φοβηθεί ποιος αφού δεν υπάρχει συνομιλητής ; Για να ακουστεί πού, αφού ο νομικός βυθός έχει πλημμυρίσει με τη σιωπή του πρώτα τις ειλικρίνειές μας. Για να ζοριστούν ποιοί αφού αν έτρεμαν τις παραγραφές, δεν θα οδηγούνταν στη δωρεάν αθώωση εκατοντάδων χιλιάδων πλημμελημάτων μέχρι 31.12. Ο υπουργός και τα τσιράκια των ευρωλιγούρηδων μόνο τις αγωγές τρέμουν και στις μηνύσεις κιοτεύουν (σιγά μην είναι υπουργοί και βουλευτάδες όταν θα εκδικαστούν, κομένες οι ασυλίες της ντροπής).

Η αηδία καταντά πια γραφική και φοβάμαι πως θα σιωπήσω πια μαραμένος από την αγανάχτησή μου. Η απάντηση είναι οι εργατώρες λεβεντιές μου, ιδέες, συνασπίσεις, γράψε-σκίσε, προσφυγές, αγωγές, μηνύσεις κατά πάνω τους. Κοινές συνελεύσεις, μαζικές καταλήψεις δικαστηρίων/εισαγγελιών, ερανικά ταμεία, ηλεκτρονικές συσπειρώσεις, εργαζόμενοι όμως όχι απεργούντες. Τηλεφωνική αποχή, με γραφεία ανοικτά, με υπολογιστές στα ψαχτίρια, με επισκέψεις σε φυλακές/κτηματολόγια/γκισέδες, τις ημέρες του υποχρεωτικού αραλικίου, είναι ρεντικολέματα για τη μέση αντίληψη του πελάτη. Αδιαφορούν αν δεν ειρωνεύονται οι πολίτες, τα κανάλια προτιμούν τουρκικά σινιέ, στο ντούκου η κίνηση-σπασμός, ξεφτίλα με τη σέσουλα.

Gustav Klimt, "Acquamossa" or "Water Serpents II"

Ο νομικός κόσμος οφείλει στον εαυτό του μια κεντρική σημαιοδοσία. Δικαστές, πανεπιστημιακοί, κλητήρες, δικολάβοι, συγγραφείς, γραμματείς, κτηματολόγοι, εκδότες, συμβολαιογράφοι, και βεβαίως δικηγόροι, οφείλουν να ενωθούν. Το πόσα τους χωρίζουν είναι γνωστότατα, εκείνα που τους ενώνουν είναι προς διερεύνηση : Κίνηση 1η , αγορά ατομικού καθρέφτη, αυστηρώς προσωπικού για τον καθένα. Κίνηση 2η, ουσιαστική επιστροφή στην κοινωνία, της αγάπης που εισπράχθηκε σε ρευστό τις τελευταίες δεκαετίες με δωρεάν συμβουλές, επισκέψεις, έρευνες, και συμπαραστάσεις σε αναξιοπαθούντες και δράσεις πολιτών. Κίνηση 3η , μελέτη, εργασία, πονήματα, παλλαϊκή ενημέρωση, δικόγραφα, επιστολές, κοινό μέτωπο στους εισβολείς, γενικός ξεσηκωμός, σαλπίσματα για επάνδρωση των οχυρών. Κίνηση 4η, βίαιο ξεμπρόστιασμα των ελεεινών χρηματοβόρων υποκειμένων που αντισυνταγματικά και άνομα παραμυθιάζουν το έθνος για τη χρειά δανείων, κι άλλων δανείων, κι άλλων περικοπών, για αφρικανοποίησή μας. Κίνηση 5η , αναμόρφωση όλου του ημιπαράλυτου συστήματος με αυτοκάθαρση θεσμών, προσώπων, παραγκουπόλεων, κωδίκων, ειδικά του ψαλιδίσματος των δικονομιών υπέρ της ουσίας.

Κίνηση 6η πάμε πάλι απ΄ το μηδέν. Χαρά και εργασία, προοπτική και διανομή αισιοδοξίας. Εθελοντισμός, συλλογικότητα, να ξαναβρεθούν οι χρήσιμοι, να αποκαλυφθούν όσοι από ντροπή σίγησαν, να αναδειχθούν οι άριστοι μετριόφρονες, όσοι δείλιασαν από ταπεινοφροσύνη, να εμφανιστούν όσοι άξιοι τσαλαπατήθηκαν από τις κακότροπες αναρριχιτικές μετριότητες που μας λιάνισαν την ψυχή.

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ, Klimt Gustav, Murillo, Esteban Bartolome and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s