380. Μη φιμώνετε τη WIKIPEDIA

Boilly, Louis Leopold, "A Game of Billiards", 1807, Ερμιτάζ Αγίας Πετρούπολης. Η ρηχή χαλαρότητα των συναθροίσεων του 18ου αιώνα, οι μόδες των εξουσιολάγνων που κουβαλάν ακόμη το στυλ Empire - Αυτοκρατορίας, οι ευθυμίες στη μικτή αίθουσα του μπλιάρδου, ώρα να τελειώνουν, αλλάξαν οι καιροί αγαπητοί. Μην πειράξει κανείς τη σύγχρονη εγκυκλοπαίδειά μας

Παιχνίδια παίζονται ανέκαθεν πολλά. Παιχνίδια στρατηγικής, παιχνίδια με τα φάρμακα, με τις γεωπολιτικές, τη μασονία, τα πετρέλαια, την εξουσία, τους λαούς ως πιόνια. Αυτό το μπιλιάρδο όμως σε βάρος της γνώσης και της πληροφορίας όπως τη διαχέει οικουμενικά η Wikipedia (δεύτερο συνθετικό -ΠΑΙΔΕΙΑ μην το ξεχνάμε !) είναι αιτία πολέμου, θα μας βρει κατά μέτωπο ενάντιους. Αυτό, και πιστεύω χιλιάδες άλλα site ανά τους ανήσυχους νόες, βρίσκουν συνεχώς καταφύγιο, νάματα, δώρα μάθησης απολύτως δωρεάν και κατά το εγκυρότερο δυνατόν αντικειμενικά. Την αντέγραψα, της δανείστηκα, με ξύπνησε νύχτα, σπάνια θα χαθεί μια μέρα πια δίχως να οδηγηθώ από τη φρυκτωρία της ενημέρωσής της. Aποτελεί αναμφίβολα τον κεντρικότερο κρουνό γνώσης, το απoτελεσματικότερο εργαλείο μάθησης, το πλουσιώτερο αποθησαύρισμα πληροφορίας, το πλέον ελεύθερο πεδίο σπινθηροβόλου έρευνας. Η wikipedia είναι δίχως την παραμικρή αμφιβολία ένα μεγαλούργημα, ένας αξεπέραστος ανθρώπινος άθλος, μια κορυφή αριστείας που μας ανήκει.

Το αμερικανικό internet επιχειρεί να φιμώσει τη wikipedia και για το λόγο αυτό οι πρωτεργάτες αποφάσαν να κατεβάσουν για 24 ώρες τους διακόπτες της. Η διαμαρτυρία συγκλόνισε τον e-κόσμο, και θα έχει οπωσδήποτε και συνέχεια. Εγγυώμαι προσωπικά ως χαρτογράφος πως δεν υπάρχει άλλο θαύμα της φύσης τόσο χρήσιμο και γενναιόψυχο ταυτόχρονα όσο η wikipedia. Ας βοηθησουμε όσο μπορούμε, με την ηθική υποστήριξή μας κυρίως στο Φαινόμενο της πραγματικής ελευθερίας, της αληθούς ερμηνείας της αριστοκρατίας.

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΥΓ: Ήδη μαθαίνω από την ενήμερη arstechnica πως τα δύο επίμαχα στειρωτικά νομοσχέδια (PIPA και SOPA)  αποσύρονται μέχρι νεωτέρας προσπάθειας να καταστούν θεσμική καρμανιόλα. Φυσικά και δεν κερδήθηκε ο πόλεμος, όμως κάθε νίκη μετράει, δεν αποκοιμόμαστε.

Advertisements
This entry was posted in Boilly, Louis Leopold, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ, Χαρτόμουτρα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s