332. Η 6η δόση : Να πού πάνε τα λεφτά!

Θα διαβάζουμε -ίσως- μετά από μερικά τέρμινα την παρούσα ανάρτηση και ούτε θα καταλαβαίνουμε για τι πράγμα μιλάει. Θα είναι παντελώς ανεπίκαιρη μερικές μόλις ημέρες μετά από σήμερα. Με τον ίδιο τρόπο που κανείς δεν θυμάται ήδη πώς, γιατί, και πού συνήφθη – ξοδεύτηκε η 3η, η 4η ή η 5η και οι άλλες δόσεις που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση μας χορήγησαν για να μην πτωχεύσουμε τάχα. Πνέει μια απίστευτη απειλή πως δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, λες και αυτοί που πληρώνονται σήμερα είναι δήθεν μισθοί και συντάξεις. Κατά πάσα πιθανότητα οι εξελίξεις θα μας ξεπεράσουν δραματικά, συντριπτικά, καταστροφικά : Ο Αρμαγεδδών καταφτάνει!

Σύμφωνα με την ειδική διεθνή εταιρεία συμβούλων δανειοδοτήσεων, TFMA, τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ της 6ης  δόσης, για την οποία εκβιάζονται πολιτικοί και πολίτες θα διανεμηθούν ως εξής:
19% θα πάνε στο ελληνικό δημόσιο.

23% σε έλληνες κατόχους ομολόγων, κύρια ελληνικές τράπεζες.

18% στην ΕΚΤ.

Τέλος, το υπόλοιπο 40% θα πάει σε αλλοδαπούς επενδυτές, κύρια σε Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται οδυνηρά εκβιαζόμενη για μια δόση δανείων τα οποία κατά το 81% θα επιστραφούν ως τοκοχρεολύσια στους δανειστές, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα λάβει μόλις το 19%. Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό: μας εκβιάζουν οι δανειστές μας που θα λάβουν τα 4/5, αντί να τους «εκβιάζουμε» εμείς που θα τους τα δώσουμε μόλις τα λάβουμε! Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν τα δύο τελευταία έτη. Το 2009 και το 2010, το 86,4% των δανείων που έχουμε λάβει χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμή τοκοχρεολυσίων.

Τρέλα : 1. Πληρώνουμε χρέη που δεν είναι όλα νόμιμα 2. Εκβιαζόμαστε για να μας δανείσσουν κι άλλα ώστε να ξεπληρώσουμε τα παλιά, όπως λέει κι ο Νίκος Κοτζιάς. Ανυπόφορο πια αυτό το παραμύθι. Αχόρταγο το τέρας του μέλλοντος που αναμένει εμάς, τα στοιβαγμένα αθύρματα.

xartografos

Advertisements
This entry was posted in ΦΩΤΟ-γραφία, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s