303. Δημοκρατική αυτοκτονία

Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για έναν από τους 300 της Βουλής ή τους ψηφοφόρους τους

Ζούμε στιγμές παραφροσύνης, κοινωνικής έκπτωσης, πειραματοζωϊσμών. Τι άλλο στην ευχή περιμένουμε για να αντιληφθούμε ότι μας κυβερνούν Μικροί (με κεφαλαίο), φαύλοι, αναίσχυντοι ;

Χρήστος Γιανναράς:  «Kαταγγέλλονται πολιτικές ενέργειες που συνιστούν ό,τι ακριβώς το Σύνταγμα των Eλλήνων και ο Ποινικός Kώδικας ορίζουν ως «έσχατη προδοσία», καταγγέλλονται και τα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας που τις αναλαμβάνουν. Oι καταγγελίες είναι τεκμηριωμένες, μελετημένες, οι καταγγέλλοντες σοβαροί, δεν λαϊκίζουν.

Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ποιος επιμένει πια σ' αυτή τη μπαρούφα ?

Η κυβέρνηση και η Bουλή εκτελούν απλώς τις εντολές του ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου και του ΔNT, υπό την απειλή εκβιαστικών τελεσιγράφων. Kαι αυτή η εξόφθαλμη υποτέλεια (που ομολογείται με θρηνωδίες αυτεξευτελισμού από τους  βουλευτές) είναι το αποτέλεσμα της υπογραφής μιας δανειακής σύμβασης με την οποία η Eλλάδα παραιτείται από την κρατική της κυριαρχία και θέτει στη διάθεση των δανειστών της την κοινωνική της περιουσία (υδροδότηση, ηλεκτροδότηση, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, νοσοκομεία, τον εξοπλισμό του στρατού, τα πολεμικά της αεροπλάνα και πλοία κ. ό. ά.), αλλά και όποιο αξιοποιήσιμο κάλλος της γης της ή θησαύρισμα του υπεδάφους της…»

Προσοχή : Δεν είναι πλέον επιλογή μας η πανελλαδική ιδιωτικοποίηση. Τότε, όταν δηλαδή θα το επιλέγαμε, θα θέτονταν γνήσιοι όροι από έναν κυρίαρχο ιδιοκτήτη. Είναι παραίνεση προς μαριονέτες, είναι εκβιασμός προς ήδη βιασθέντες. Την αυτοκτονήσαμε τη δημοκρατία μας, με τα χεράκια μας, πρόκειται για την πασίγνωστη και μοναδική στα νομικά περίπτωση αφαίρεσης ζωής που μένει ατιμώρητη. Και θα μείνει ατιμώρητη, ας μην πλανάται ουδείς.

«Πότε τελειώνει ιστορικά ένας λαός που σημάδεψε με την παρουσία του την πορεία της ανθρωπότητας; Προφανώς, όταν πάψει να παράγει ή να συντηρεί καινοτόμο ιδιαιτερότητα. Οταν χάσει ακόμα και την επίγνωση της κάποτε προσφοράς του, όταν εκπέσει σε ρητορικές μόνο καυχήσεις για κατορθώματα που δεν μπορεί πια να κατανοήσει τη σημασία τους»

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΣ

Advertisements
This entry was posted in Γιανναράς Χρ., ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s