213. Τώρα στις διακοπές…

Metamorphosis

Όσο θα λείπουν οι πολλοί στις παραλίες και τα κορφοβούνια, μην αγριευτείτε ! Ο Σεπτέμβριος έρχεται, το ξέρω, σκληρός, επώδυνος, πρωτόφαντος φέτος.

Μην το βάλετε κάτω, δεν θέλει μαύρες σκέψεις. Μας ετοιμάζουν διάφορα, κατακρινόμαστε ως άτομα, ως ρυπαρή βαλκανική κοινωνία, ως άτιμοι οφειλέτες. Δεν ξέρουν όμως πως κρύβουμε μέσα μας πάντα το θηρίο. Ειδικά όσοι δεν μιλούμε, όσοι δεν αγαναχτούμε σε πλατείες, όσους μας καίει ο καναπές κι όμως, αργούμε να εγερθούμε. Σαν γίνει όμως τούτο, δεν θα ‘ναι για καλό, δεν θα υπάρχει ήπια προσαρμογή, θα είναι μιας ανατίναξης το χρώμα κι η βουή.

Συγκρατηθείτε φίλοι. Μην ξεπερνάτε τις γραμμές. Γνωρίζω καλά πως υπάρχει εκεί έξω υπομονή σε απέραντα σεντούκια, θα είμαστε νηφάλιοι όπως πάντα, σοφότεροι, δυνατότεροι. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, δεν μας αφορούν οι προφητείες, δεν λυγάμε στα νούμερα της ντροπής τους. Πούλησαν χρήμα που δεν είχαν ποτέ, και μας ζητούν να ξοφλήσουμε με γη που δεν θα αποχτήσουν στον αιώνα. Είναι χαμένοι από χέρι, δεν θα τους βγει η πασιέντζα των λαών.

xartografos

Advertisements
This entry was posted in ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s