53. Τα έχει χαμένα ή όχι ?

Ο Μουαμάρ Καντάφι παραμένει γατζωμένος στην εξουσία αγνοώντας τις διαμαρτυρίες του λαού του και τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας. Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ραις υποστηρίζει ότι ο δικτάτορας είναι παράφρων.

Μα γιατί το λέτε αυτό κυρία Σούζαν ? Όταν την 23.9.2010 μιλούσε ακατάσχετα για 100 λεπτά στα Ηνωμένα Έθνη και τον χειροκροτούσαν οι άλλοι σώφρωνες ηγέτες από κάτω, πού βρίσκονταν, στην αυλή του Δρομοκαϊτιου? Μας μίλησε τότε για την ισχύ του veto που πρέπει να καταργηθεί, για την ασφάλεια που δεν μας παρέχει το Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά αντίθετα για τον τρόμο και τις κυρώσεις που εκπέμπει και άλλα σοφά. Μάλιστα στο βήμα είχε διαδεχθεί τον πολύ Μπάρακ Ομπάμα, ενώ όταν τους «ανέλυσε» τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, αφού έκανε μερικές από τσαχπινιές al arab, έριξε πίσω από την πλάτη του το φυλλάδιο αγανακτισμένος και νουνεχής.

Εξάλλου και μόνον από το βλέμα αυτής της λεβεντιάς, αντιλαμβάνεσαι πως τα έχει 400. Σας ορκίζομαι πως τα έχει 400. Και εννοώ βεβαίως τα δισεκατόμμυρια δολλάρια που άφησε να μουλιάζουν στις ελβετικές και αραβικές τράπεζες


Advertisements
This entry was posted in ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s