51. Δικηγορικές κάλπες – ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ

Θα πρέπει ή να είμαστε εντελώς ειλικρινείς ή να το βουλώσουμε δια παντός. Στο χείλος του γκρεμού δεν μπορεί να γελοιοποιούμαστε, σαν να μην ξέρουμε, σαν βουβοί λαθρεπιβάτες του ταξιδιού προς τον πνιγμό. Η δικαιοσύνη ως θεσμός, ως σύστημα εφαρμογής νόμων, είναι ένας άθλιος τραγελαφικός βόρβορος. Όμως ας μην ξεχνάμε πως είναι μόνον ένα κομμάτι αυτής της κρατικής οντότητας του Ελλαδιστάν, που πάμπτωχο συνολικά παραπαίει, φθίνει, υποκρίνεται. Πώς άραγε θα αξιώναμε από ένα όχημα που κατέρρευσε συλλήβδην, όπου δεν λειτουργεί τίποτε αξιοκρατικά, όπου οδηγοί και επιβάτες το κάναμε κεραμιδαριό, να έχει μια αγνή καρδιά που να αποπνέει εμπιστοσύνη και φρέσκο αέρα ισονομίας ;

Δεν θα αγγίξω το κομμάτι των νομοθετών που έχουν βαθιά μεσάνυχτα του τι διάολο ψηφίζουν, αγνοούν γιατί τάχα λένε ναι ή όχι, του ελεεινότερου ίσως σιχάματος να αποφασίζονται σε εκατομμύρια σελίδες διαταγμάτων τα μελλούμενα με μόνο κριτήριο την κομματική πειθαρχία σε κάθε νομοσχέδιο.

Δεν θα ασχοληθώ με το κομμάτι των δικαστών που ενώ θα έπρεπε να αποτελούν αγγελικές δυνάμεις στην χαρισματική απονομή δικαίου, αποτελούν έναν uber alles δημοσιοϋπαλληλικό πολτό, αδιάφοροι για το ιερότερο καθήκον μιας δημοκρατίας που τους ανατέθηκε.

Μένω στους μαχόμενους δικηγόρους που βάλλονται πανταχόθεν σαν φοροκλέπτες, σαν συντεχνία, σαν μιάσματα.

Γενιές φίλεργων νομικών μόχθησαν κάθιδροι μέχρι αργά τη νύχτα πάνω από ακατάληπτα κείμενα, με τις μανσέτες τριμένες. Καθώς ευάλωτοι εκτίθενται γυμνοί στα ακροατήρια, αντιμετωπίζονται ως εύκολα θύματα του γενικευμένου κόλαφου, που δεν μπορεί να ψέξει τους δύσκολους στόχους. Η μεταλλική από έδρας κρίση στο γόνατο, να ταπεινώνει ευτελώς την αλήθεια, την ελπίδα. Κολοβωμένα οράματα εκείνων που με δάκρυα κόπων αποφοίτησαν από τη νομική, διαπιστώνουν ξεπετσιασμένοι στην πράξη ένα εργασιακό περιβάλλον βαμπίρ, πλειοδοσίας, φουλ τα κολητιλίκια στις αναθέσεις. Τα τεφτέρια γεμίσαν από χρωστούμενα, δεν έχεις ανάγκη εσύ ο γραβατωμένος λειτουργός ρίχνει τη λάσπη του ο παντογνώστης δημοσιογράφος, ούτε τα χαρτόσημα δεν προεισπράττουν πολύ συχνά.  Χρεώνονται όμως το ανάθεμα όσων κομπλεξικά το πρωί τους αναζητούν για σωτήρες στα ανομήματα, αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσαι τους πετροβολούν στην αισχύνη. Τραπεζίτες, ασφαλιστικές, πολυεθνικές κολοσσοί, λυμαίνονται γλίσχρα την επιστημοσύνη τους, κάνοντας τους στρεσαρισμένα υποπόδια των 500 €. Ολίγοι και ολίγιστοι μασκαράδες “συνάδελφοι” – μειράκια της δημοσιότητας, που ξεπλένουν χρήμα και συνειδήσεις, τσαλαπατούν την εντιμότητα δεκάδων χιλιάδων βιοπαλαιστών στον πολυδαίδαλο λαβύρινθο αντιφατικών αφορισμών.

Ο δικηγόρος ψηφίζει αύριο. Καλή τύχη παιδιά, μην το βάζετε κάτω. Υποψήφιοι και ψηφοφόροι δώστε το στίγμα : Βάζουμε πλάτη πρώτα για εμάς, πρώτα για τα όνειρά μας μιας κοινωνίας δικαιότερης σε όλα.

xartografos

Advertisements
This entry was posted in ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s