35. Στη Σειρήνα της Κερατέας

Μια νέα πολυλειτουργική μονάδα ενεργειακής αποτέφρωσης αποβλήτων έχει προγραμματιστεί για την Κοπεγχάγη : θα είναι επίσης μια διπλή πίστα σκι με τρεις διαδρόμους που θα γλυστρούν στην επικλινή στέγη του κτιρίου από ύψος 100 μέτρων περίπου. Ώρα για σκι στο Amagerforbraending! (πώς διάολο το διαβάζουν : Αμαγερφορμπρέντινγκ και πώς σιχτίρ το τονίζουν!)

Είναι  μια πρόταση που πάρα πολλοί γονείς είναι πιθανότερο να χρησιμοποιούν στη ζωή τους : «Πάμε στην αποτέφρωση παιδιά !» Η αρχιτεκτονική πρόταση για τη νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Κοπεγχάγη θα καταστεί μια ελκυστική επιλογή, αφού θα είναι και η μοναδική «μαύρη πίστα» = «μεγάλης κλίσης» σε όλη τη Δανία. Η κατασκευή είναι πνευματικό παιδί του Δανού αρχιτέκτονα Bjarke Ingels, και πέραν των άλλων θα αυξήσει την περαιτέρω ανάδειξη της χλωρίδας τους από waste to energy φυτά. «Ο καιρός της πόλης βοηθά τα χειμερινά σπορ, εμείς απλά δεν είχαμε το τοπίο»

Οι νέες εγκαταστάσεις αξίας 420 εκατομμυρίων ευρώ, θα αντικαταστήσουν έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της εποχής του 1970 και βρίσκεται σε μια βιομηχανική περιοχή της πόλης που μέχρι τώρα δεν αποτελεί καθόλου προορισμό κοινωνικών δραστηριοτήτων. Οι χιονοδρόμοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πλαγιές με έναν ανελκυστήρα στην κορυφή του κτιρίου. Το τεχνητό γρασίδι της επιφάνειας  σημαίνει ότι οι σκιέρ θα μπορούν να κάνουν σκι, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει χιόνι στο έδαφος, όλο το καλοκαίρι.«Προτείνουμε μια νέα γενιά αποβλήτων από ένα εργοστάσιο ενέργειας. Απόβλητα που με έναν μαγικά αληθινό τρόπο καταλήγουν χρηματικώς επικερδή, περιβαλλοντικώς υγιέστατα  και κοινωνικώς ανταποδοτικά».  Συνάμα και εκπαιδευτικά :

Με ένα επιπλέον τέχνασμα προβλέπεται το φουγάρο του εργοστασίου να εκτινάσσει ένα δαχτυλίδι ατμού για κάθε τόνο CO2 που εκπέμπει το εργοστάσιο. Το αερομεταφερόμενο σύμβολο θα χρησιμεύσει «ως μια ευγενική υπενθύμιση των επιπτώσεων της κατανάλωσης και ένα εργαλείο μέτρησης που θα επιτρέψει στον μέσο κοπεγχαγιώτη να κατανοήσει τις εκπομπές CO2 με τρόπο απλό«. Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

Έπονται σαλέ, αναψυκτήρια, σχολικές εκδρομές, εκδηλώσεις και τουριστικές ατραξιόν, θερινές ολονυχτίες διασκέδασης, 24/7 όλο το χρόνο. Εμείς στην Κερατέα ακόμη πετροβολιόμαστε σαν χαμίνια, ακόμη πληρώνουμε πρόστιμα μαμούθ στην Ε.Ε., ακόμη αναθέτουμε σε επιτροπές την ωρίμανση των νέων ΧΥΤΑ. Οι Δημαρχαίοι μας ακόμη ρωτάνε τη μαμά τους πόσο μακριά να ορίσουν τόπο εναπόθεσης, γλεντάμε τα κερατιάτικα από τους κουτόφραγκους μ΄ ανατολίτικη μαγκιά και πυρπολούμε την ανάπτυξη, εκατομμύρια πλαστικές σακκούλες ξερνιούνται στις ακτές, η πράσινη ανάπτυξη συνώνυμη του πράσσειν άλογα. Το κέρατό μου…!

Advertisements
This entry was posted in ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s