31. Γιατρέ, πονάνε τα νεφρά μου

Τα νεφρά του ασθενούς ήταν χάλια, κληρονομικό το πρόβλημα.

Στα μέσα περίπου του ’60 το ιαματικό ίδρυμα “King Constantin” έκλεισε αιφνιδιαστικά,  και νοσηλεύτηκε φρουρούμενος για 7 χρόνια στο στρατιωτικό νοσοκομείο “67-74” . Αμέσως μετά μπήκε για θεραπεία από ένα γαλλόφιλο επιτελείο που κατέφθασε αεροπορικώς νύχτα. Ο πρεσβύτερος Κ επιμελήθηκε τον καθαρισμό των σταγονιδίων, εντούτοις καμία συντηρητική αγωγή δεν απέδωσε, και το ΄81 παρέδωσε τη νοσηλεία για δραστική αλλαγή στον επιφανή σεξολόγο Α, λέκτορα της νεφροτραβηχτικής. Παρότι ο ιατρός είχε πολυεθνείς εμπειρίες, πόνταρε κυρίως στον αριστερό νεφρό, και συνέστησε την ελεύθερη διούρηση με δανεικά βοηθήματα. Έως το ΄96, μεσολάβησε μία σύντομη μετεκπαίδευσή του στο Harerfield του Λονδίνου και στο ειδικό θεραπευτήριο “AreiosPagos”, οπότε προσωρινά τη νοσηλεία επιμελήθηκε ο Μ, επίτιμος αποστασιολόγος, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκλειστικά από λόγους γκαντεμιάς τα νεφρά έσφιξαν.

Εσπευσμένα κλήθηκε τότε ο Σ, γερμανομαθής καθηγητής νεφρολογίας, εστιάζοντας στα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού της θεραπείας, οπότε οι μικροεστίες μολύνσεων βρήκαν πεδίο να κατακλύσουν όλο το ουροποιητικό σύστημα. Το 2000 ήταν πρόθυμος να ηγηθεί ο βραχύς Κ, όμως η ένωση νεφραμιάς Πομακοχωρίων αντέδρασε όπως και οι μετοχές των παραϊατρικών εργαλείων στο χρηματιστήριο. Τελικά χρίστηκε θεράπων  το 2004, ήταν όμως αργά, αφού όπως αποδείχθηκε η αιμοκάθαρση που σκεφτόταν δεν ξεκίνησε ποτέ. Ο προστάτης είχε διογκωθεί και πίεζε αφόρητα με αποτέλεσμα την παλινδρόμηση των ούρων ώστε να επιστραφούν τα ξένα βοηθήματα. Καθώς η κύστη άδειαζε πάνω τους, στενοί βοηθοί του απέδωσαν την αποτυχία σε όγκους τριγλυκεριδίων από κακή διατροφή (κοντοσούβλια κλπ). Είχαν και τα αιμοδυναμικά μηχανήματα πρόβλημα στη μίζα…

Ο G, αμερικανοτραφείς expert στην (η)-λιθίαση, εμφανίστηκε το 2009 υποσχόμενος τη σωτηρία του ασθενούς από τη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια με διαφανείς διαδικασίες. Απευθυνόμενος σε ξένες νεφρορουφήχτρες με ειδικότητα στην αφαίμαξη, μνημόνευσε ως αναγκαστική παρενέργεια τους αφόρητους κολικούς, αλλά η αιματουρία συνεχίζεται εντονότερα κι ο τεχνητός νεφρός δείχνει σημάδια πτώχευσης.

Ο ασθενής σήμερα αρνείται κάθε αγωγή, ενώ παθιασμένα δείχνει τους δίδυμους γεννητικούς αδένες του.

xartografos

Advertisements
This entry was posted in ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ. Bookmark the permalink.

2 Responses to 31. Γιατρέ, πονάνε τα νεφρά μου

  1. Ο/Η Dr 3D λέει:

    Θα μας τραβηξουν κι αλλο τα νεφρά γιατρέ μου?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s